vrijdag, juli 30, 2010

Boekvoorstelling ‘De Muziekdoos’ door Dirk BiddelooπBoekvoorstelling


donderdag 5 augustus 2010Dirk Biddeloodraagt voor uit zijn nieuwste boek:“De Muziekdoos”Met muzikale inkleuring door o.a.Alois de Beuseleir

Loewie Anders

...deuren 19.30 uur - aanvang 20.00 uurgratis toegang

locatie: literair-artistiek café Den Hopsack

Grote Pieter Potstraat 24

2000 Antwerpen (centrum)

(openbaar vervoer: Groenplaats)

Organisatie:

Pipelines vzw/De Muzeval in samenwerking met Modus Vivendi vzw/Den Hopsack

Dirk Biddeloo (bron foto: KLIK!)


Schrijver, acteur en zanger Dirk Biddeloo (58) stelde onlangs zijn nieuwe boek voor. In 'De Muziekdoos' schetst hij een beeld van het artistieke Antwerpen uit de jaren tachtig.

Toch heeft deze auteur heel wat literaire pareltjes op zijn naam staan, zoals de roman 'De broeders van het Vincentiusklooster', tal van kortverhalen voor diverse tijdschriften, toneelstukken en liedjes. Samen met striptekenaar Marc Verhaegen (Senne en Sanne) creëerde hij ook een speciale strip bij het afscheid van Antwerps gouverneur Camille Paulus.

In zijn nieuwste pennenvrucht, ‘De Muziekdoos’, keert Dirk Biddeloo terug naar het begin van de jaren tachtig, toen hij nogal wat uurtjes sleet in de bekende Antwerpse bruine kroeg ‘De Muziekdoos’ in de Haarstraat in Merksem. Het is een autobiografische roman geworden waarin hoofdpersonage Biddeloo begripvol, maar tegelijkertijd kritisch naar de mensen kijkt die in ‘De Muziekdoos’ over de vloer komen. Vaak zijn dat bekende namen, zoals Willy Vandersteen, Julien Schoenaerts, Tom Barman, zijn broer Karel Biddeloo en vele anderen. Het boek is een aaneenschakeling van kleine hoofdstukken waarin de auteur ook regelmatig op de lachspieren van de lezer werkt.

“Het is een uniek tijdsdocument geworden over het artistieke Antwerpen van de jaren tachtig,” stelt uitgever Ivo Lemmens. Dirk Biddeloo's vrouw Marieke Van den Broek zorgde voor de omslagillustratie, waarin zij haar man uitstekend getypeerd heeft en die in de maand mei laatstleden ook deelnam aan de Wannes Vandevelde-tentoonstelling in Den Hopsack.

De Muziekdoos is een uitgave van de Nederlandse Uitgeverij Lemmens. Adviesprijs: 16,95euro.

Gezien de historische verbintenis van ‘De Muzeval’ met ‘De Muziekdoos’ – jarenlang de uitvalsbasis voor onze poëzievoorstellingen – stellen wij graag samen met Dirk Biddeloo u ‘De Muziekdoos’ voor.

Bron: Het Nieuwsblad en Den Hopsack
Lichte bewerking: Frans Vlinderman
Contact: Dirk Biddeloo

.

Labels: , ,