vrijdag, mei 29, 2015

Muzeval 197: 11 juni 2015 - 10 op de Schaal van Dichter
π
DE 197e MUZEVAL
Artistiek-Literaire Avond
donderdag 11 juni 2015
 
Gastdichters
 
10 OP DE SCHAAL VAN DICHTER
 
  Gert Vanlerberghe, 
Akim AJ Willems en Gust Peeters


na de pauze: VRIJ PODIUM
 

presentatie en begeleiding: Bart Van Peer

deuren 20.00 uur - aanvang 20.30 uur
gratis toegang
literair-artistiek café Den Hopsack
Grote Pieter Potstraat 24
2000 Antwerpen (centrum)
(openbaar vervoer: Groenplaats) 

Organisatie:
Pipelines vzw ism Masereelfonds Antwerpen
en met de steun van Antwerpen Boekenstad
Links: www.muzeval.be, www.masereelfonds.be, www.denhopsack.bePerstekst De Muzeval 197 11-6-2015: 10 op de Schaal van Dichter

Tien artiesten uit gans Vlaanderen verzamelden al hun poëtische moed en doken een tijd geleden de studio in. Na een tijdje bakken, braden en broeden, komen drie afgevaardigden van de schaal op 11 juni op De Muzeval hun ding doen.  

Gert Vanlerberghe is dichter, romanschrijver en literair organisator. In Antwerpen organiseert hij de poëziepodia Ballonnenvrees en Gedempte Tongen. Hij publiceerde zijn roman Als een Ballon in 2012 en in 2015 komt de opvolger Verdwenen eraan.

Akim A.J. Willems schrijft fictie, non-fictie, gedichten & omdat hij niet anders kan. Hij was tussen oktober 2012 & oktober 2014 de allereerste B-dichter (de dorpsdichter van Bornem). Akim A.J. Willems schrijft niet alleen, hij wordt ook gepubliceerd. Onder andere in Humo, Et Alors? Magazine, Kluger Hans, Tijdschrift Ei, De Titaan, De Optimist, Schoon Schip & bij Linkeroever Uitgevers en Uitgeverij Prometheus.

Gust Peeters, de godfather en initiatiefnemer van dit project, wist het te presteren om twee jaar naar elkaar de Cobra poëzieprijs te winnen, de tweede keer onder een pseudoniem. Deelnemen is niet belangrijker dan winnen, deelnemen is gelijk aan winnen voor Gust. Vaak staat in zijn poëzie de vrouw centraal. Hij is een liefhebber van de soort, hij is een liefhebber van het woord. Hij draagt dit project met trots veel geduld. Het staat vast dat dit de eerste stap is naar wereldverovering. Kom '10 op de schaal van Dichter' checken op 11 juni in Den Hopsack!


De Muzeval vindt plaats elke 2de donderdag van de maand, behalve in juli en augustus.
Plaats van gebeuren isArtistiek Literair Café Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24 te 2000 Antwerpen, vlakbij de Groenplaats.
De aanvang is 20:00 uur en de inkom gratis.

Er is telkens een gastdichter en na de pauze een artistiek literair vrij podium.

Inleiding en Presentatie: Bart Van Peer.


Bron perstekst en logo: 10 op de schaal van Dichter.
Lichte Tekstbewerking: Bart Van Peer

Labels: