donderdag, februari 01, 2007

Poëzie, wandeling en concert



Rode Vlaggen
Poëzie met gastdichter Philippe Van Beek en aansluitend vrij poëziepodium

donderdag 8 februari, 20u
Restaurant Bazilikum, Verschansingstraat 61, 2000 Antwerpen



Medio augustus rolden de eerste exemplaren van Rode Vlaggen, geschreven door Muzeval-dichter Philippe Van Beek, van de drukpersen. In de vorm van een poëtisch reisverslag breekt Philippe van Beek in deze bundel een lans voor zijn socialistische idealen. Rode Vlaggen is de kunstzinnige verwoording van een vrij denkproces, waarin het spirituele gevoel voor de wezenlijke menselijke waarden vanuit een intense diepgang de leidraad is. De bundel neemt door z’n opzet en z’n vorm temidden van alle politieke, religieuze en maatschappelijke hartenkreten een volstrekt eigen plaats in.



gratis





Parel aan de kroon van Schoon België
Wandeling in Sint-Mariaburg met kunsthistorica Anne-Mie Havermans



zaterdag 10 februari, 10u15

Treinhalte Sint-Mariaburg, 2180 Sint-Mariaburg



Sint-Mariaburg, 100 jaar geleden verrezen als pittoreske droom van verzekeringsmaatschappij Antverpia, kreeg de titel Parel aan de kroon van Schoon België toen verzekeringsmaatschappij Antverpia onder impuls van haar directeur Antoon Van den Weyngaert gronden kocht waarop in een mum van tijd een aantrekkelijke wijk ontstond. Nieuwe propagandamiddelen werden ingezet om mensen uit de stad te lokken naar de gezonde lucht van de bossen, het ijzerhoudende water en de verse melk. Alle voorzieningen waren aanwezig om uit te groeien tot een paradijselijk vakantieoord en tenslotte woonplaats. In het interbellum bleef de band tussen Antverpia en Sint-Mariaburg stevig. Ook nadat de dynastie De Baeck de directiezetel overnam, verschenen er pareltjes van architectuur. De wandeling in Sint-Mariaburg wordt afgesloten met een bezoek aan het Heemkundig Documentatiecentrum Sint-Mariaburg.



5 euro/7 euro

inschrijven verplicht: 03 226 36 32 of antwerpen@masereelfonds.be





Je te veux
Concert Vlaams Radio Koor o.l.v. Johan Duijck



zondag 11 februari, 11u

O.L.V.-kapel van het Elzenveld, Lange Gasthuisstraat 45, 2000 Antwerpen



Het Vlaams Radio Koor viert de liefde! En dat het vuur van die liefde van alle tijden is, blijkt uit de selectie van de werken. Van de romantiek tot nu, Cupido blijft het meest geliefde onderwerp van menig componist. Maar het VRK beperkt zich niet tot het klassieke repertoire. Een greep uit het programma. De cabaretsfeer is niet ver weg met Je te veux van Erik Satie, een pracht van een kroeglied, gegoten in de vorm van een verleidelijke wals met een erg zinnenprikkelend karakter. Dezelfde broeierige sfeer vinden we terug in ‘Mon rêve s’achève’, een nummer dat René Sylviano schreef voor de film ‘Je suis avec toi’ uit 1943. Een vrouw die haar man verdenkt van overspel meet zichzelf een nieuw imago aan en verleidt haar man. We nemen afscheid van de geliefden met het onvergetelijke ‘My funny Valentine’ van Richard Rodgers. Naast deze nummers nog veel meer van 13 verschillende componisten! Voor het volledige programma kan u terecht op www.koorlink.be . .



10 euro/12 euro

inschrijven verplicht: 03 226 36 32 of antwerpen@masereelfonds.be