woensdag, maart 26, 2008

Donderdag 27 maart 2008: Eerste poëzieavond van & met Lode van Oxenberghenbloemlezing over

“DE APOCALYPS VAN HET DERDE MILLENIUM”,

Geschreven en gebundeld door

Lode van Oxenberghen.met medewerking van 2 Nederlandse dichters:

Elly-Ann van Luxemburg & Eli Stater

alsook met muzikale begeleiding.Inleiding door Herman J. ClaeysToegang vrij

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24,

2000 Antwerpen.
De dichter en zijn werk


Lode van Oxenberghen, geboren in 1921 te Antwerpen als D.L.Ocsinberg met Roemeense achtergrond, is een veelzijdig en meertalig academicus en kunstenaar.

Als medicus en scheikundige werd hij gediplomeerd aan de Université Libre de Bruxelles, aan de Rijksuniversiteit van Luik en aan de Johann Wolfgang Goethe-Universität te Frankfurt am Main. 35 jaar lang nam hij met een team dokters de medische leiding waar van het Instituut voor Hygiëne.

Als dichter begon hij reeds op zijn dertiende in het Frans onder impuls van een leraar Franse literatuur aan het Koninklijk Atheneum te Antwerpen. Pas na de Tweede Wereldoorlog is hij daarnaast ook in het Nederlands beginnen te schrijven. Zijn verzenbundel De Apocalyps van het Derde Millennium is weldra geheel online te lezen, evenals twee bundels die nu in statu nascendi zijn.

Als muzikant tenslotte bleek hij reeds op zijn 5de levensjaar begaafd te zijn op het pianoklavier en volgde hij later een opleiding aan de muziekscholen van Antwerpen en Berchem.
In dat verband verklaart hij:
Mijn gevoel voor muziek heeft mij bij het schrijven van mijn gedichten beïnvloed. Zo zijn vele van mijn gedichten bij het beluisteren van klassieke muziek geschreven, en dat op het ritme van deze muziekstukken.


Met teksten uit zijn bundel “De Apocalyps van het Derde Millennium” schiep Lode van Oxenberghen, een poëtisch rollenspel voor vier personages, getiteld Het Laatste Godsoordeel, gecreëerd op 14 september 2006 in De Muzeval.

.

Labels:0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home