zaterdag, juli 31, 2010

ARTIVISTEN! alle hens aan dek!!!: Maatschappij Linkerscheldeoever stuurt deurwaarder af op jonge kunstenaars in DoelBelangrijke Update (01/08/2010):!!!

k☼m m☼rgen☼chtend aub massaal naar het S☼lidariteits☼ntbijt vóór het Consulaat van Ruigoord om 09.00u... want ook dat wil men maandag☼chtend ontruimen evenals De Muziekdoos van D☼el!!!


Maatschappij Linkerscheldeoever stuurt deurwaarder af op jonge kunstenaars in Doel
De mensen uit Doel meldden KunstDoel deze namiddag dat de Maatschappij een deurwaarder en een bulldozer naar de Havenweg in Doel heeft gestuurd om het installatiekunstwerk af te breken dat enkele jonge kunstenaars aan het vervaardigen waren met afval uit het dorp. Hun bedoeling met deze actie was het dorp op te schonen en het afvalmateriaal een positieve herbestemming te geven (zie recent bericht hieronder). Dit kunstwerk had tegen de Scheldewijding (8 augustus) voltooid moeten zijn.
De kunstenaars dienden voor dit initiatief een rijkelijk gemotiveerde aanvraag in bij de Maatschappij voor Linkerscheldeoever, met een gedetailleerde conceptbeschrijving, powerpointpresentatie en de belofte na de Scheldewijding alles terug te ontmantelen. Pas gisteravond kregen zij een mailtje terug dat hen geen toestemming verleend werd. Zij lazen dit bericht pas vanavond, na de deurwaardersactie, omdat zij voor PC-gebruik afhangen van welwillende Doelbewoners. Zonder enige vorm van dialoog krijgen deze jongeren nu meteen te maken met een deurwaarder en bedreigingen met dwangsommen.
Indien de betrokken overheid haar inspiratie voor dit initiatief uit het recente arrest van het Gentse Hof van Beroep put en het dorp in de toekomst consequent van iedere vorm van vandalisme wil vrijwaren, zou KunstDoel het betreuren dat geen onderscheid wordt gemaakt tussen goedbedoelende kunstenaars en vandalen, maar verder weinig bezwaren uiten.
Onbeteugeld vandalisme uit een erg recent verleden noopt ons echter tot scepticisme wat betreft de ware intenties van de overheid. Dit riekt ons inziens naar een beleid met twee maten en gewichten…
Wij houden u via onze kanalen op de hoogte van verdere ontwikkelingen en de juiste toedracht van dit dossier.
volgens de laatste berichten moeten ze maandagochtend de boel ontruimd
hebben...ze kunnen alle steun gebruiken...
dank voor uw welwillende aandacht en stuur dit door naar de juiste engelen
alsjeblieft!

http://www.kunstdoel.net/nl/category/categorie/nieuws

Please send y☼ur Rainb☼ws...


tx

xÖxLabels: , ,