dinsdag, oktober 05, 2010

affiche 14 oktober 2010: Westerzinnenπ


DE 143e MUZEVALPoëzieavond


donderdag 9 september 2010

Gastdichtersgroep:


Westerzinnen


Inleiding en presentatie door Bart van Peer


na de pauze: VRIJ poëzie-PODIUM

begeleid door Frans Vlinderman en Bart van Peer


deuren 19.30 uur - aanvang 20.00 uur

gratis toegang


locatie: literair-artistiek café Den Hopsack

Grote Pieter Potstraat 24

2000 Antwerpen (centrum)

(openbaar vervoer: Groenplaats)


Organisatie:

Pipelines vzw in samenwerking met Masereelfonds Antwerpen

en met de steun van Antwerpen Boekenstad

Links: www.muzeval.tk, www.masereelfonds.be, www.denhopsack.be

WesterZinnen (fotobron)

Staand (vlnr: Anita Spaey, Jacqueline Booij en Serge Girard

Stoel vlnr: Paul Vincent, Julius Schellens, René Cuypers, Maïté Jiménez-Mariné
Grond (bij gebrek aan stoel): Dirk De Boeck

Een muzikaal programma met poëtische omlijsting of is het een poëtisch programma met muzikale omlijsting?

WesterZinnen staat voor een avond lang genieten van woord en klank. Muzikanten strelen je oor en woordkunstenaars prikkelen je fantasie. Diversiteit is de grote troef van WesterZinnen. De dichters hebben elk hun eigen stijl, de muzikanten brengen zowel kleinkunst als Indie Rock.

WesterZinnen is een feest voor de zintuigen, dat ontstond in Westerlo - zo is meteen (een deel van) de naam verklaard. Eind 2008 wandelde een dichter uit Herentals het Westelse Boekencafé Libro binnen, snoof er de gezellige sfeer op en besloot prompt dat Libro het ideale decor was voor een muziek- en poëzieavond. Diezelfde dag nog ging hij aan de slag en de rest is ondertussen een beetje geschiedenis en veel toekomst.

Op 20 februari 2009 vond in het Boekencafé de eerste WesterZinnen plaats als begin van een hele reeks. Door het grote succes kon een stap in de wereld niet uitblijven. Vijf muzikanten en tien dichters sloegen de handen in elkaar en besloten samen op tournee te gaan. De samenstelling van het gezelschap is uniek. De jongste dichteres is amper eenentwintig, de nestor van het gezelschap is tachtig jaren jong. Meerdere van de dichters hebben poëziewedstrijden gewonnen en hun sporen verdiend op de literaire podia.

De leuke afwisseling tussen diverse stijlen maakt van elke WesterZinnen een boeiend luisterspektakel voor muziek- en poëzieliefhebbers van alle leeftijden.

Op 17 september als groep nog gastheer voor enkele Muzevaldichters, op 14 oktober voor WesterZinnen op De Muzeval aantredend volgende dichters: Dirk De Boeck, Maïté Jiménez-Mariné, Peter Mangel Schots en Paul Vincent. Beeldhouwer/voordrachtgever van dienst is Jef Van Leeuw.


Bron: WesterZinnen

Lichte bewerking:

Frans Vlinderman

Labels: