vrijdag, mei 29, 2009

VURIGE TONGEN, POËZIE & MUZIEK FESTIVAL - RUIGOORD 30-31 mei, 1 juni 2009Ruigoord presenteert het enige meerdaagse poëziefestival van Nederland

In het Pinksterweekend van 30-31 mei en 1 juni vindt in culturele vrijhaven RUIGOORD traditiegetrouw weer het VURIGE TONGEN festival plaats. Gedurende drie dagen zullen binnen- en buitenlandse dichters, performers, muzikanten en kunstenaars poëtische voordrachten, voorstellingen en performances verzorgen op diverse binnen- en buitenlocaties.

Woord Beeld Klank Dans Muziek Kids
Vurige Tongen presenteert het Woord in al zijn verschijningsvormen: in klank, beeld, gebaar en ‘straight from the horses mouth’. In het Nederlands, Engels, Arabisch, in licht-beelden, in de kerk, de salon, de theetuin, in de open lucht, intiem en met z’n allen.
Voor groot en klein, voor de kids en de eeuwig jeugdigen van geest. Analoog en in de vorm van visieve poëzie (=concrete poëzie in beweging), digitaal gevisualiseerde teksten plus een interactieve tekstverwerkingssessie mmv. het publiek

One world, one word: Poetry
Deelnemers uit alle hoeken van de wereld. Van New York tot Londen en Parijs, van Berlijn tot Bombay, van Antwerpen tot Nijmegen, bekend en onbekend, van overal en nergens. Gelauwerde dichters als Hans Verhagen (PC Hooftprijswinnaar 2009), Neeltje Maria Min, Jan Kal, Jean-Pierre Rawie, Driek van Wissen, Simon Vinkenoog, Thomas Verbogt, Eddie Woods, Ted Jackson, Louise L. Levi, Herman Claeys, Sjoerd Kuyper, Frans Vlinderman, Frank de Vos, Karen Margolis, Thomas Schliesser, Frank Koenegracht e.v.a.

Dansje in de regen
In het programma onderdeel “Een dansje in de regen” (naar de gelijknamige uitgave van uitgeverij Passage) houden buiten Nederland geboren dichters ons een poëtische spiegel voor. Met o.a. Albana Shala, Stipo Jelec, Babah Tarawally, Jamila Amadou, Ibrahim Selman.

Ruigoord Trofee 2009
De Ruigoord Trofee zal dit jaar uitgereikt worden aan hippietroubadour van het eerste uur Armand. Tevens zullen eerdere Ruigoord Trofee ontvangers Simon Vinkenoog, Diana Ozon, Willem de Ridder, Def P. en Louis Lehmann acte de présence geven.

International singersongwriters
Naast muziek van eigen bodem, zoals De Kift en Fifi L’Amour & de Amazona’s, optredens van singersongwriters uit o.m. Engeland, België en de VS. En op maandagavond na de uitreiking van de Ruigoord Trofee een uniek optreden van Armand en de enige echte Nederlandse Elvis, Pim Maas.

Poëzie is een daad van bevestiging
Poëzie is een daad van bevestiging. Zaterdagmiddag 30 mei 17 uur zal de eeuwige vlam der poëzie aangewakkerd worden middels een ritueel bij de ‘powee-tree’.

Zaterdag 30 mei v.a. 17 uur. Zondag 31 mei v.a. 13 uur. Maandag 1 juni v.a. 13 uur
Dagkaarten: Zaterdag 12,50 eu. Zondag & maandag 17,50 eu. Passepartout: 30 euro


VURIGE TONGEN, POËZIE & MUZIEK FESTIVAL
RUIGOORD 30-31 mei, 1 juni 2009
www.vurigetongen.nl

.

Labels: ,