donderdag, juli 30, 2009

affiche 13 augustus 2009: Dichterskollectief Maksimaalπ

DE 129e MUZEVAL

Poëzieavond
donderdag 13 augustus 2009
Gastdichterskollectief:MaksimaalKortsluiting in de Muzeval


Met Wim Paeshuyse, Tom Horemans, Jan De Vrij, Xavier De Busser,
Jef Louisa Versmissen en Danny SmoldersInleiding en presentatie door Frans Vlinderman


na de pauze: VRIJ poëzie-PODIUM

begeleid door Frans Vlinderman


deuren 19.30 uur - aanvang 20.00 uur

gratis toegang


locatie: literair-artistiek café Den Hopsack

Grote Pieter Potstraat 24

2000 Antwerpen (centrum)

(openbaar vervoer: Groenplaats)

Organisatie:

Pipelines vzw in samenwerking met Masereelfonds Antwerpen

en met de steun van Antwerpen Boekenstad

Links: www.muzeval.tk, www.masereelfonds.be, www.denhopsack.beDichterskollectief Maksimaal

Kortsluiting in De Muzeval

Kortsluiting combineert muziek, poëzie en beeldende kunst tot een submoderne woestenij waarbij de onzinnigheid van het leven en de bloeddorstigheid van de liefde niet vergeten worden. Kortsluiting dicht vanuit de hangmat, of van aan de toog, soms in gevecht met wurgslangen, dan weer vertederd door een vogeltje op een tak. De dichters traden ondertussen al over heel België, Nederland en de rest van de wereld op.

Wim Paeshuyse - Sinds enkele jaren treedt Wim op met zijn ritmische en humoristische gedichten. Hij behaalde hiermee ook een aantal prijzen in verschillende wedstrijden. In zijn habitat Turnhout staat hij bekend als de Temptation-Island dichter bij uitstek. Hij bracht twee bundels uit en stond in verschillende bloemlezingen.

Tom Horemans - Tom situeert zich tussen fantastische stripverhalen en zwartgallige poëzie. Hij schreef ook mee aan het toneelstuk 'Raafman' van het Herentalse gezelschap Kreutzfelt Verein. Tom buitelt niet rond op het podium, zijn dagdagelijkse tristesse zijn voldoende om het podium te vullen.

Jan De Vrij - Jan De Vrij is de jonge prins van de moderne Kempense dichtschool. Zijn ruwe, kosmische werk draagt de kenmerken van een duivels realisme, waarbij Tom Waits, Nick Drake en Jim Morisson nooit ver weg zijn. Om de hoek wacht de dood, met een macabere glimlach om de lippen.

Xavier De Busser - Xavier De Busser grossiert in spitsvondige en grappige bespiegelingen over het dagelijkse bestaan. Lief en leed beschrijft hij helder en met angstwekkend respect voor schoonheid. Deze conducteur neemt u mee op een enkele reis eerste klas van zowel komische woordspelingen als romantisch-erotische vluchten.

Jef Louisa Versmissen - Jef schrijft zijn poëzie en proza razend over Snelweg XIII, een trage en moeizame verbinding tussen Oosterse filosofie en Westerse decadentie. Er zijn maar weinig Belgische, Nederlandse en zelfs Zuid-Afrikaanse podia die hij nog niet heeft bezocht. Zijn werk is recht-door-zee en scherp op de snee.

Danny Smolders - Danny is voor velen geen onbekende. Tussen Studio Brussel en de Herentalse achterafpodia wist hij reeds menig publiek omver te blazen met zijn dreunende verzen over ‘gezonde’ waanzin, anarchisten en Mexicaanse helden. Hij haalde nationale faam door zijn poëtische bijdragen aan het legendarische Hallo Hautekiet.

www.kortsluiting.be

Contactpersoon:

Jef Versmissen

Wipstraat 17

2200 Herentals

0496-24 49 98

kollectiefmaksimaal@hotmail.com

.

Labels:0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home