woensdag, augustus 10, 2011

Literaire wake voor Herman J. Claeys en uitgave van het ‘Wandelgedicht’ op donderdag 25 augustus in het Letterenhuis en op het ConsciencepleinBeste,

twintig jaar na het Wandelgedicht van Herman J. Claeys werd opnieuw poëzie aangebracht op de Antwerpse waterkeringsmuur: Welkom pierewaaiers van Stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen.
Welkom pierewaaiers bevat als eerbetoon aan Herman J. Claeys grote fragmenten van zijn Wandelgedicht, dat in 1991 door hem op de waterkeringsmuur werd aangebracht.

Op vraag van Peter Holvoet-Hanssen organiseert Antwerpen Boekenstad samen met Pipelines vzw een literaire wake voor Herman J. Claeys die op donderdag 25 augustus in het Letterenhuis plaatsvindt.
Jan van Veen van Pipelines verwelkomt, Peter Holvoet-Hanssen leest het integrale ‘Wandelgedicht’ voor en Hans Plomp uit Ruigoord/Amsterdam brengt een hommage aan zijn literaire compagnon.
Daarna wordt iedereen uitgenodigd op het Conscienceplein waar alle vrienden en sympathisanten van Herman J. Claeys worden gevraagd om een gedicht van hem voor te lezen.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt de oorspronkelijke uitgave van het ‘Wandelgedicht’ opnieuw gestencild door Jelle Jespers, in een uitgave van Antwerpen Boekenstad en Pipelines vzw.

Herman J. Claeys met beeldhouwer Willem PLugge
(foto: Corinne Taunay)


Herman J. Claeys bij het voorbereidend schuren van de waterkeringsmuur
(foto: Corinne Taunay)
Fragment ter hoogte van het Noorderterras
(foto: Corinne Taunay)

PRAKTISCH:
Donderdag 25 augustus, 20u, Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen.
Vrije toegang.
‘Wandelgedicht’ van Herman J. Claeys, 3 EURO, vanaf 25 augustus in het Letterenhuis te verkrijgen.

Wij kijken uit naar uw aanwezigheid,

Michaël Vandebril
Antwerpen Boekenstad

Jan van Veen
Pipelines vzw

Peter Holvoet-Hanssen
StadsPeter


Herman J. Claeys met kunstenaar Jan van Veen
(foto: Corinne Taunay)

xÖx

Labels: , ,