woensdag, september 14, 2011

affiche 13 oktober 2011: Renée van Hekken
π
DE 155e MUZEVAL 
Poëzieavond
donderdag 13 oktober 2011 

Gastdichter
Renée van Hekken
De Roos van Allendale

Inleiding en presentatie door Bart van Peer
na de pauze: VRIJ poëzie-PODIUM
deuren 19.30 uur - aanvang 20.00 uur
gratis toegang
locatie: literair-artistiek café Den Hopsack
Grote Pieter Potstraat 24
2000 Antwerpen (centrum)
(openbaar vervoer: Groenplaats) 
Organisatie:
Pipelines vzw in samenwerking met Masereelfonds Antwerpen
en met de steun van Antwerpen Boekenstad
Pipelines vzw/De Muzeval: Jan van Veen, Willem Plugge, Frans & Nip Vlinderman-Luyben, Bart van Peer, Frank Vranckx, Pierre Magis & Raymonda Bertels, Runa De Moudt en Sarah Buys.


Renée Van Hekken (bron foto: KLIK)De Schotense letterkundige Renée van Hekken, op 13 (het herhaalt zich) september 2007 nog gastdichter van De Muzeval en in 2010 te gast op het woordenfestival ZuiderZinnen, treedt donderdag 13 oktober in het literair café Den Hopsack in Antwerpen aan als gastdichters met een programma dat is gebaseerd op haar nieuwste dichtbundel ‘De Roos van Allendale’.
In twintig gedichten beschrijft ze daarin de roos in iedere vrouw. Volgens de letterkundige schuilt in iedere vrouw immers een roos met haar specifieke eigenschappen en haar unieke karaktertrekken. Renée van Hekken baseert zich voor deze reeks op de oude legende Sweet Rose of Allandale’ uit de 19de eeuw. Het werk werd geschreven door de dichter Jefferson en speelt zich af in het Engels graafschap Northumberland. Het is een zeer romantisch en mooi verhaal over de liefde tussen een jonge vrouw en haar zeeman die onderweg op de baren altijd weer terug denkt aan zijn geliefde. Ze brengt een tiental rozengedichten en laat zich voor deze avond begeleiden door muzikant Jan van Poyer, die een mix zal brengen van authentieke Ierse ballades en mysterieuze Keltische muziek.

Lichte bewerking: Frans Vlinderman


.

Labels: