woensdag, januari 25, 2012

affiche 26 januari 2012: Gedichtendag 2012
π

DE MUZEVAL

&

Gedichtendag 2012


donderdag 26 januari 2012

Gedichtenestafette X 2

De Muzeval stroomt door


Begeleiding door Bart van Peer & Frans Vlinderman 

Aanvang locatie 1: 17u30
Aanvang locatie 2: 20u00 

gratis toegang 

locatie 1: Bibliotheek De Kaeck
Bist 34-35
2610 Wilrijk 

Locatie 2: De Kleine Hedonist
Sint-Jacobsmarkt 34
2000 Antwerpen 

Organisatie:
Pipelines vzw ism Masereelfonds Antwerpen
en met de steun van Antwerpen Boekenstad 


Bestuur Pipelines vzw en kerngroep De Muzeval: Jan van Veen, Willem Plugge, Frans Vlinderman & Nip Luyben, Bart van Peer, Pierre Magis, Runa De Moudt, Frank Vranckx, Sarah Buys-Devillé.

Nederlands-Vlaamse Gedichtendag-De Muzeval donderdag 26 januari 2012.
Naar aanleiding van Gedichtendag 2012 trekt Pipelines vzw/De Muzeval alweer alle registers stevig open. Naar onderhand jaarlijkse gewoonte verplaatst ons poëtisch gezelschap zich naar een andere locatie dan dat van literair-artistiek café Den Hopsack (Grote Pieter Potstraat 24 te 2000 Antwerpen, iedere tweede donderdag van de maand).


Bibliotheekgebeuren


Aanvang 17u30.
Dit jaar zijn we alweer op maar liefst twee verschillende plaatsen te gast. Vanaf 17u30 wordt u derhalve verwacht in Bibliotheek De Kaeck, Bist 34-35 te 2610 Wilrijk voor een poëtisch voorsmaakje van De Muzevallers en de vrienden ervan, waarna net als verleden jaar De Kleine Hedonist met veel enthousiasme bereid gevonden is ons een poëtisch onderdak-voor-de-avond te verzorgen.


Gedichtenestafette
In de Kleine Hedonist (http://www.dekleinehedonist.be), Antwerpen
Aanvang: 20u00.
Een vijftiental dichters brengen afwisselend ongeveer 7 minuten poëzie. De estafette wordt af en toe onderbroken met muzikale acts. De dichterlijke leden van kerngroep De Muzeval zullen, aangevuld met enkele gastdichters van het/de voorbije jaar/jaren aantreden voor een drie uur durende stonde, om samen met het publiek te genieten van deze eerste hoogdag van de poëzie in het jaar 2012 in de Lage Landen.


Deze 9de poëzie-estafette wordt begeleid door Frans Vlinderman en Bart van Peer en is georganiseerd door vzw Pipelines/De Muzeval en dit met de steun van Antwerpen Boekenstad.


Locatiegegevens: de Kleine Hedonist, Sint-Jacobsmarkt 34 te 2000 Antwerpen.
Op het programma staan o.a.de dichteressen en dichters Pierre Magis, Frans Vlinderman, Bart Van Peer, Von Solo, Sarah Buys, Nip Luyben, Emmanuel Bruynseraede, Luk Paard e.a.


Alle gedichtendagactiviteiten in heel ons taalgebied zijn vanaf begin januari te vinden per provincie en per gemeente op de officiële website http://www.gedichtendag.com (doorklikken op “activiteiten”).
De toegang voor deze poëtische activiteit is uiteraard – en zoals steeds – gratis.
Iedereen is van harte welkom! 

Labels: