woensdag, juni 18, 2008

RENGA: 21 juni tussen 15 uur en 19 uur in het Goeverneurshuis (Antwerpen)Nederlandse tekst: zie onder

Dear friends,

Since we are confronted with an upheaval and revival of censorship in Flanders, we are going to counter this evolution by any non-violent means necessary! On midsummersday, the 21th of june, we are going to write together with 21 authors and/or poets. This following the japanese haiku-rythm, called RENGA when many writers are involved. This writing together should result in 21 written poems. These will be translated in English. And we are going to try sending them out over the world through the network of poetry international. The theme upon which we are playing, jamming and writing is censorship and how countering this.

Greatings from your SFP, Stress Free Poet,

Erwin

Beste vriendinnen en vrienden,

We zijn vereerd U uit te nodigen op zaterdag 21 juni tussen 15 uur en 19 uur in het Goeverneurshuis voor een RENGA. Renga is een Japanese vorm en stijl die uit de haiku-traditie is gegroeid. De idee is 'eenvoudig' met meerdere mensen samenschrijven. We trachten een groep van 21 schrijvers en/of dichters samen te brengen. Wegens de schrijnende stand van zaken in Vlaanderen op het vlak van vrije meningsuiting, hebben we met een aantal mensen besloten hier met alle mogelijke, evenwel geweldloze middelen actie tegen te ondernemen. Daarom gaan we samen schrijven omtrent censuur en hoe daartegen actie te ondernemen. Vervolgens worden de 21 teksten in het Engels vertaald en op 4 juli overhandigd aan Poetry International en andere netwerken die wereldwijd vertakt zijn. Zo willen we meer internationale resonantie geven aan het gegeven van censuur en vrije meningsuiting. We hopen dat dat tot een boeiende interactie aanleiding geeft...

We zijn reeds met een 15 dichters. Wil je nog meedoen? Stuur dan een mailtje ter bevestiging en kom ons tussen 15 en 16 uur vergezellen in het Goeverneurshuis. Kom mee op voor mensen als onze vriend Vitalski die genadeloos aangevallen wordt door de tsjeven. 's Avonds kunnen we dan ons met ons allen begeven richting de Nacht van de Censuur. Onze sessie in het Goeverneurshuis zal verpreid zijn over drie maal 21 minuten. Tussenin is er prachtige muzikale omlijsting door de heer Charles Jarvis, een geniaal bluesmuzikant. We voorzien wat hapjes en drankjes. Evenwel zijn we beperkt tot een budget van 100 euro. Dus, als je wil breng zelf nog wat drankjes en/of lekkers te eten mee. Als de weergoden ons goedgezind zijn, kunnen we in de weelderige tuin ons belangrijk werk verrichten. We stellen tien tafels op in een cirkel. In het midden staat een micro. Aan de 10 tafels is plaats voor 20 dichters/schrijvers. In het midden draagt afwisselend een dichter/schrijver voor. Hiervan nemen wij een geluidsopname.

We hopen Vitalski ook te mogen verwelkomen als hij het niet te druk heeft met zijn voorbereidingen voor de Nacht van de Censuur. Mensen als Jean-marie Berckmans, Herman J. Claeys, Leon Lemahieu, Kristo en anderen zullen deelnemen. Als we met minder zijn als 21 is dat zo. Zijn we met meer dan voorzien wij ook een passende oplossing opdat iedereen kan deelnemen. We schrijven op een ritme van drie regels. Dan geeft iedereen haar of zijn bundel papieren door aan de persoon links. Dan worden er twee regels geschreven, terug links doorgeven. Vervolgens nog eens twee regels. Erna 3, 2, 2 enzoverder. Vergezel en steun ons project alsjeblief. Want wie weet ben jij de volgende die in de klauwen van de censoristen en idiote tisten valt...

Het Goeverneurshuis ligt naast het Provinciehuis, vlakbij het park van de Harmonie...


adres: Koningin Elisabethlei 26 2018 Antwerpen
bereikbaar vanuit het centraal station met tram 2 of 15
je geraakt er ook met tram 7
Tot dan: ZATERDAG 21 JUNI 2008 om 15 UUR
TOEGANG GRATIS
Met vriendelijke groeten,
Uw Antistresspoweet, Erwin
VERSPREID DEZE MAIL AJB!!!!


.

Labels:1 Comments:

Blogger Kristo said...

Op mijn blog http://marsraker.blogspot.com vind je onder 'Dichters tegen de censuur' foto's van deze heuglijke activiteit. Ook een leuk filmpje van cult-auteur Jean-Marie Berckmans over de censuur alsook een filmpje met de briljante muzikant Charles Jarvis die een deuntje van de Beatles speelt, terwijl het kampvuur brandt en er poezie wordt geschreven. http://marsraker.blogspot.com - CHECK IT OUT !!!

25 juni, 2008 05:47  

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home